Raya dah nak habis ar...

lame bonar den dah x tulis entry at my blog..
rasenyer dah dekat 2 bulan kot...
sejak jadi penganggur siswazah kan..
so paham2 jer la mood malas semakin menebal...hahahahaha

berbalik kepada tajuk entry di atas (he3..dah macam surat rasmi pulak)
raya ni x banyak aktiviti2 yang best..
so sebab tu ar baru sekarang 27 Syawal baru nak tulis pasal topik raya..
bak kata orang cite dah basi dah...he3
raya tahun ni x banyak perubahan....
masih lagi dalam mood sedih cikit
antara reason nye adalah..
sudah kali ke-2  raya aidilfitri...ketiadaan my grandmother...
and my sister(angah) further her study at UNIMAS...
dan sekarang ni die dah selamat sampai pon...
boleh ar jenguk2 at her blog Dylanash...
raya tahun ni pon x de picture raya for ALL my family...
                                pic ni ehsan from my cousin camera....huhuhuhu
                                           
he3..x boleh upload pic lebih2..sebab den ni dah semakin gomok..huahuahua

tapi raya tetap raya kan..kene ar happy2..
antara akiviti raya... only at Malaysia jer tau..
adalah "bermain mercun"..
so my cousin lancarkan perang mercun dengan jiran kampung seberang..
but bukan meriam buluh tapi..mercun bola jer..
"jangan pandang randah mercun bola..
mercun ni datang dari Siam tau"...bak kate my cousin ar..
dengan sedikit kekreatifan..
membuat paip besi yang tebal (mengantikan buluh)
and mercun bola (mengantikan belerang)..
bila meletop..ambik kau..kalah mercun bulah kampung seberang..hahaha
tapi pic x de sebab camera murah den ni x clear sangat bila waktu malam2 ni..huhuhu



ok ni pulak pic Ketupat Daun palas Kelapa ar..hahaha
tibe2 tahun ni nak buat ketupat ni... leceh cikit ar sebab kene anyam kan...
sepanjang den dilahirkan... ni ar kali pertama rasenyer buat ketupat ni..(-_-")
tapi best jugak rase die sebab de rase origanal sedap..
berbanding dengan ketupat plastik...

tu jer ar rasenyer cite raya kali ni...
kalau raye tahun dapan kalau panjang umur lagi insyallah de entry pasal raya lagi...
tapi cite lain pulak..huhuhu
k papai...

(**den= saya/aku) bahasa anak nogori 9..huhuhu


0 ulasan:

Post a Comment

tanks for your text...he3

Powered by Blogger.

Followers