Iklan Raya Tahun 2017

As-Salam,

Insayallah minggu hadapan kita akan menyambut hari-hari
yang ditunggu-tunggu oleh kita semua.. setelah hampir 29 hari berpuasa..
iaitu hari raya...yea

Oleh yang demikian untuk mendapatkan feel/aura raya ini 
kebayakkan kita akan mendangar lagu-lagu raya..
x payah nak cari mp3 pon..
kat radio pon dah mula memutarkan lagu-lagu raya...

Selain daripada lagu-lagu raya.. 
saban tahun kita turut disajikan dengan ikan raya di kaca tv..
untuk tahun 2017 ini kebanyakan iklan-iklan yang dihasilkan hebat-hebat belaka..
ada yang mempunyai tema kelakar, sedih  dan lain-lain..
antara-antra iklan-iklan yang menarik pada tahun ini adalah:

ikan yang boleh dikatakan win dan telah mendapat banyak pujian 
kerana mempuyai tema yang kreatif dan vedio yang well edited 
tengok banyak kali pon x bosan..

Iklan TNB #Dugaanraya

Mungkin iklan ini terasa dekat di hati penonton.. seperti aku..
suka juga last part adik die tanya 'kak aida betol ke baju x de'
macam real je..hahaha
tahniah kepada Reservoir Production yang berjaya mengahasilkan
iklan yang berdurasi 4.01 minit ini..

Selain daripada itu, terdapat juga ikan yang bertemakan kelakar
dan diselitkan element sedih di penghujungnya.. antaranya adalah:

Iklan KFC -  Joget abah

Iklan TM - #Keajaiban Ramadhan

Terdapat juga iklan bertemakan pengorbanan seorang ibu dan bapa..

Iklan Astro 
Mengisahkan pengorbanan seorang ayah membesarkan anaknya yang autistik
sempena minggu ke-3 bulan Jun ini aku mengucapkan selamat hari bapa..

Iklan TV3 - #terimakasih
Mengisahkan pengorbanan seorang ibu tunggal membesarkan anak-anak nya

#Pengorbananayah
ok ini iklan kelakor..haha

antara iklan2 raya lain yang menarik adalah:

>> LINAH – Filem Pendek CIMB Hari Raya 2017 - iklan berkenaan anak yatim
>> Iklan BSN - Selamat-kan Hari Raya - iklan kerjasama kaum
>> Wayang Sayang – Filem Raya Maxis 2017 - iklan masam manis rumah tangga


0 ulasan:

Powered by Blogger.

Followers