Iklan Raya Tahun 2017

As-Salam,

Insayallah minggu hadapan kita akan menyambut hari-hari
yang ditunggu-tunggu oleh kita semua.. setelah hampir 29 hari berpuasa..
iaitu hari raya...yea

Oleh yang demikian untuk mendapatkan feel/aura raya ini 
kebayakkan kita akan mendangar lagu-lagu raya..
x payah nak cari mp3 pon..
kat radio pon dah mula memutarkan lagu-lagu raya...

Selain daripada lagu-lagu raya.. 
saban tahun kita turut disajikan dengan ikan raya di kaca tv..
untuk tahun 2017 ini kebanyakan iklan-iklan yang dihasilkan hebat-hebat belaka..
ada yang mempunyai tema kelakar, sedih  dan lain-lain..
antara-antra iklan-iklan yang menarik pada tahun ini adalah:

ikan yang boleh dikatakan win dan telah mendapat banyak pujian 
kerana mempuyai tema yang kreatif dan vedio yang well edited 
tengok banyak kali pon x bosan..

Iklan TNB #Dugaanraya

Mungkin iklan ini terasa dekat di hati penonton.. seperti aku..
suka juga last part adik die tanya 'kak aida betol ke baju x de'
macam real je..hahaha
tahniah kepada Reservoir Production yang berjaya mengahasilkan
iklan yang berdurasi 4.01 minit ini..

Selain daripada itu, terdapat juga ikan yang bertemakan kelakar
dan diselitkan element sedih di penghujungnya.. antaranya adalah:

Iklan KFC -  Joget abah

Iklan TM - #Keajaiban Ramadhan

Terdapat juga iklan bertemakan pengorbanan seorang ibu dan bapa..

Iklan Astro 
Mengisahkan pengorbanan seorang ayah membesarkan anaknya yang autistik
sempena minggu ke-3 bulan Jun ini aku mengucapkan selamat hari bapa..

Iklan TV3 - #terimakasih
Mengisahkan pengorbanan seorang ibu tunggal membesarkan anak-anak nya

#Pengorbananayah
ok ini iklan kelakor..haha

antara iklan2 raya lain yang menarik adalah:

>> LINAH – Filem Pendek CIMB Hari Raya 2017 - iklan berkenaan anak yatim
>> Iklan BSN - Selamat-kan Hari Raya - iklan kerjasama kaum
>> Wayang Sayang – Filem Raya Maxis 2017 - iklan masam manis rumah tangga


Despacito Cover

As-Salam,
sekarang dalam youtube tular viral cover bagi lagu Despacito...
untuk lagu ini aku x bagi link terus ke music vedio
cos akan tambah dosa mata korang
vedio music asal seksa.. habis pahala pose je..
lirik lagu boleh tahan la agak censored juga..
agak nyer tu la.. lagu ini bahasa Spanyol...
klu tukar english song boleh join Painbull kot..huum
(terdapat cover daripada JB but setengah part memang still bahasa spain)
sila ketepikan lirik dan music vedio...
sebab lagu ini mempunyai tune song yang kalau dengar sekali
mau dengar balik...

so terdapat la banyak cover lagu tersebut...
yang telah ditukar liriknya..
antara lagu malay la...

versi lelaki

versi perempuan

kedua-dua cover ini datang daripada channel youtubers Singapura 
iaitu MrGraphsman™... tahniah aku ucapkan...
rasenyer cover ini not bad la..
tapi aku suka yang version lelaki punyer..hahaha

ok setelah itu terdapat juga over daripada stesen radio..
but aku rase yang ini boleh tahan lawok..

daripada geng pagi hot dan WH & KB

terdapat banyak juga cover2 yang lain.. 
but sila google.. 
sebab ade yang lirik meleret dan 
hentam nanyi sahaja..suara memang sedap...

aku teringat tahun lepas terdapat juga lagu yang viral 
dan banyak cover yang menyanyikan kembali lagu ini...

Humood - Kun Anta

yang ini aku x kisah nyanyi balik lagu die..
cos lirik die memang best..
kbye..


nota kaki:
mula2 nak tulis entry lain.. lain pulok yang keluar..
haha.. 
Despacito ini antara lagu popular lirik entah ape2...
banyak lagu lain yang serupa ini...he3
huum...
untuk pengatahuan anda terdapat juga lagu korea
yang mempuyai lirik lagu lucah.. but music vedio ala2 comel gitu..
dan terdapat juga lirik lagu yang puji tuhan lain...-_-"
so sebelum hentam kormo je dengar..sila2 la tengok lirik lagu dahulu...
takot tersuka lagu tanpa x sengaja pulok...hahaha

Ok...Terima Kasih kerana sudi membaca..
sila jangan kecam aku.. cos hanya tulis pendapat sahaja..

Powered by Blogger.

Followers