Gfriends_Oh kini ku Buddy

ok sekiana kalinyer den tak tulis blog 
dan kali ini mengalah untuk article berkenaan dengan 
girl group... =_="
yang dinamakan sebagai... Gfriend

dari sebelah kiri Sowon, Umji, Yerin, Yuju, ShinB dan Eunha

kumpulan ini terdiri daripada 6 orang seperti di dalam gambar di atas
yang telah debut pada bulan Jan. 2015 (tahun lepas)
upps, ini menandakan group ini masih baru lagi kan..
tapi yang menariknya kumpulan Gfriend ini,
telah memenangi carta Music Bank, M! Countdown dan ext.2
sebayak 15 kali..untuk tahun ini sahaja... woow
pencapaian kumpulan ini juga sebaris dengan 
kumpulan2 otai girl group di korea seperti Girl Generation, Apink and ext...
ape yang menariknyer kumpulan Gfriend ini
tidak mengutamakan tema sexy...
seperti kpop group kini...huum

sebenarnye aku juga kini Buddy (fans name for this group)
mula nya aku juga tidak meminati kumpulan ini
sebab ahli kumpulan ini ShinB de clone si Jessica SNSD
namun, mungkin tangapan itu telah berubah apabila
melihat kegigihan kumpulan Gfriend ini,
disamping itu juga lagu2 die 
agak boleh dikatakan sedap hawa telinga juga...
ok senang cite aku suka kalau lagu de beat ala-ala 90's....hihihi
dan very hard choreography and sync.. macam infinite,,kui2

kumpulan ini agak meletup2 di korea tau...
name kumpulan ini mula mengikat naik apabila 
insiden tergelincir di pentas semasa pesembahan live,
sebanyak 6 kali... huum mungkin korang angap acah2 je..
namun sehingga kini di You Tube 
telah mencapai lebih dari 10 juta tontonan tau..

tetap profesional walaupon terjatuh...tabik siod..

mungkin itu la orang kate usaha tangga kejayaan..
kumpulan Gfriend mengunapakai tema ala2 budak sek. 
macam innocent people ala2 tema kpop group dulu2..

ok la antara lagu2 Gfriend yang menarik adalah :


Me Gustas Tu (bahasa Span yang bermaksud i like you)


Glass Bead (antara lagu bagi first single album untuk debut)


dan ini lah lagu terkini kumpulan ini berjudul Rough
yang telah menang sebayak 15 kali di carta muzik korea..

lagu ini antara yang fav, sebab lirik lagu die best..kui2


ok last of not least seperti aku kate Gfriend ini gigih...
untuk lagu Rough speed version 2X seperti celah gigi je...he3


Rough 2X faster version


Huum... selagi group ini x de konsep pelik2 dan sexy telampau 
aku akan jadi Buddy.. utk sokong Gfriends...*o*v...
Powered by Blogger.

Followers