Kill Me, Heal Me

Salam sejahtera..
sebelum kak myza beri penerangan panjang berkenaan
kdrama yang melotop at korea sekarang,
yang kak myza pon addicted tonton kdrama ini secara online..
hampir setiap minggu... his2 -_-'
sebab die on air mase hari rabu dan khamis jer di korea....
(mase artikel ini ditulis cerite ini masih berbaki 2 ep.) kikiki
dan bisenyer kak myza akan marathon selected kdrama bile
dah habis tayangan di korea... atau
kadang2 x habis marathon pon... sebab paham2 la bile dah bosan
bye2 la cite kdrama tersebut.. tengok ending jer..kuikuikui


tapi bagi cite Kill Me, Heal Me ni lain sikit sebab..
cerite die kite x boleh predict(ramal) ape yang akan
berlaku untuk next episode...he3
kalau nak cakap logik ker x cerite ni...
huumm.. banyak kot cerite korea yang meletop tapi
jalan cerita memang x logik dek akal seperti...
Secret GardenMy Love from the Star dan banyok lagi la..
senang cite memang x logik...tapi because of adorable characters
cerita ni terbaik dan tak begitu bosan...
dan yang paling penting cerita ni happy ending....lalalala

ni poster drama Kill Me, Heal Me..dan
anda jangan tertipu dengan poster drama
yang ala2 suam2 kuku ini...

Sinopsis

Cha Do Hyun(watak hero utama dalam cerita ini) menghadapi diagnosis
Dissociative Identity Disorder (DID) a.k.a multiple personality disorder
alah lebih senang cite.. seseoreng mempunyai pelbagai watak tanpa luar sedar...
ala2 Mr. Jekyll and Mr. Hyde (zaman sek. kak myza dulu wajib kene bace buku ni)
Mr. Cha (Cha Do Hyun la.. name panjang sangat..hihi) mendapat D.I.D ni
kerana menghadapi truama semase kecil dan menyebabkan mempunyai
diagnosis tujuh (7) personality.(mak oi banyok nyer.. gila watak apo) he3...
Mr. Cha telah terserempak dengan Oh Ri-jin (watak heroin utama)
secara tidak sengaja di airport dan next di Paradise Club (kelab malam)
ha..ha..ha jangan pikir bukan2 ek.. ni sebab si Oh Ri-jin nak kejar
patient die yang berjimba x ingat dunia di club...his3
ohh... lupa nak bagi tau pulak si Oh Ri-jin ni adalah
doktor pelatih pakar psikiatri (1st year)...oleh sebab itu
Oh Ri-jin telah menerima offer daripada Mr.Cha untuk
menjadi personal doctor... dan bermula la journey doctor Oh Ji-rin
membantu Mr. Cha menghandle watak2 die... dan terjatuh cinta..opps..
Konflik bermula apabila Mr.Cha menyedari dia dan doctor Oh Ji-rin
mempunyai hubung kait semasa kecil... yang menyebabkan Mr.Cha
mempunyai multiple personality disorder....
haa... kalau nak tau lebih lanjut... kene tengok sendiri leer...

Genre : Romantic comedy and little bit mystery
           
ok ini la si Cha Do Hyun.. ^o^
dan gambar di bawah pulak...
semua another watak2 Mr.Cha.....
ini bukan case gila watak tapi.. 
watak2 ini wujud atas sebab2 tertentu...
 
dan hanya empat watak utama sahaja yang diketengahkan...
lain2 watak muncul apabila episode akhir...
kalau tujuk semua mau pening korang kang..
dan anda perlu take note..
watak Shin SeGi.. *0*
memang die die hot, charming bad guy dalam cite ni
tapi kak Myza nasihatkan supaya.. take note ape Shin SeGi cakap
sebab bukan omongan kosong aje....hihihi


watak Oh Ri-jin a.k.a Cha Do Hyun...he3
seorang perempuan yang pandai, baik, positif dan agak over sikit..hihihi


ini twin brother kepada Oh Ri-jin.. Oh Ri-on name die
seorang penulis novel misteri terkenal tetapi
low profile, pandai dan agak gila2 sikit....
sebagai second lead actor dalam drama ini...
dan secret crush kepada Oh Ri-jin..
opps...adik beradik mane boleh bercinta....
adik beradik ker...huhuhu

dan ost drama ini pon tidak mengecewakan


Jang Jae In (Feat. NaShow) - Auditory Hallucination

ok.. kalau berminat menonton cerita kill me heal me
jom la tekan link di bawah.....
>>  sensen.tv
>>  dramafire
dan kalau rase best drama ini... boleh la download drama Kill me heal me 
ini dengan menekan link ini >>doramax264


Nota kaki:
1. Mula follow cite ni sebab minat Ji Sung dari zaman drama Protect The Boss lagi..hi3
    dan tabik spring la kat Ji Sung kerana berjaya membawa kesemua watak dengan baik...
2. Drama ini mula2 ep. mungkin agak slow sedikit tapi mula menarik apabila ep.-ep.
    yang seterusnya... anda boleh gelak2 pada awal ep. dan menangis bagi 
    next ep. pulak...disamping itu, teknik penceritaan mengupas rahsia family 
    En. Cha diolah dengan baik.
3. Dan sangat meminati chemistry actor antara Ji Sung dan Hwang Jung Eum dari 
    cerita Secret Love/Secret (2013). Cerita ini sungguh berbeza  dengan Kill Me, Heal Me
    kerana watak utama adalah actress dan tema drama ini agak berat...
    antara my favorite drama sebab jalan cerita macam real...
  
resource article: Wikipedia, soompi and others...

Powered by Blogger.

Followers