2012... tinggal kenangan...



alhamdulilah kita masih bernafas lagi untuk tahun 2013 ini..
dan tamatlah idologi karut yang menyatakan bahawa
kiamat berlaku pada 21 Dec. 2012....

banyak jugak kenangan yang aku lalui sepanjang 2012 ini antaranyer:

berakhirnyer live aku sebagai Degree student...
huum.. penat jugak study ni terutamanyer last sem...
gugur rambut den yang tebal ni..tapi x la sampai botak kan...hahaha
sepajang bulan 3 hingga lah bulan 6 aku berasa mase berlalu cepat jer...
sebab x cukup tido untuk siapkan IDP and FYP....
akhirnyer selamat jugak aku konvo pada 6 Dec. 2012



terdapat juga kenangan aku yang kurang manis..
x kan ar semua manis kan..kang kencing manis pulak..huhuhu
my careless mistake menyebabakan my camera hilang...huum tu x kisah sangat...

tapi bila my dompet hilang...memang aku kesal amat..
duit x kisah... but when semua my kad bank and I.C x de....
barulah aku rase macam pendatang haram at negara sendiri..hehehee


sebenarnyer aku nervous bila start tahun baru 2013 ni...
sebab aku baru start berkerja... setelah sekian lama jadi pengangur...
hampir 5 bulan tu..aku duduk at rumah saje..
hobi bertukar jadi surfing internet+makan+tido+menjadi suri rumah and bla2...
doakan aku berjaya menjadi Pembantu Jurutera ek(>_<)....hi3


Once Upon a Time

kali ni aku nak review pasal english drama series...Once Upon a Time..


memang aku rase entry pasal cite ni macam dah basi jer..
cos cite ni dah kuar lame at ABC channel since 2 tahun lepas lagi....
kalau kat astro Season 1 dah ditayangkan
at HBO(awal tahun 2012) and Starworld(2 month later)
and sekarang cite ni sedang ditayangkan at ntv7(hari Ahad..9.30p.m)
aku x pernah  tau pasal cite ni.. since my friends suggest tengok cite ni...
my friends bg suggestion "cite ni best.. x menyesal tengok"....
and my reaction.. "humm..best sangat ker?".. (u_n)
and aku layan ar jap.. (*o*)
"aah..ar... best >> oit...ko simpan cite ni dalam hard drife aku"
pas 2 marathon ... sampai last week b4 my final sem..
(2 week ak just habiskan cite ni jer...memang x study for final ar kan..he3)
 22 episode tu... tu pon just for Session 1....

cite ni actually mengisahkan.....
various character for fairy tales...
cos aku ni perempuan yang memang suka
sanggat tengok2 cite fairy tales(bukan cite pari2 tau)
sejak zaman kindergarten lagi...hahaha
mereka terperengkap oleh sumpahan "the curse" yang
telah transport mereka into the "real world"...
iaitu sebuah pekan kecil name "Storybrooke"


mereka semua lost memory and x kenal each other...
hanya anak Snow White..Emma Swan..can break the curse...when she turn 28th...

si Emma yang forever alone 
telah betukar nasib pada hari jadi yang ke-28

upps.. ini anak Emma...

and anak lelaki Emma...Henry Mills...berusaha untuk meyakinkan Emma..
bahawa she's is the one that can break the curse...
cos si Emma ni macam kita gak ar hanya percaya kisah  fairy tales
ni just dalam book jer.. mana ar betol kan...huhuhu
dan Emma perlu fight the Evil Queen a.k.a ibu angkat Hendry...

Evil Queen

antara watak2 fairy tales yang muncul for Season 1 adalah:

Snow White and Prince Charming

Cinderella

Beauty & The Beast

Red Riding Hood

and Pinocchio

and banyak lagi..


ok... Season 2 pon sekarang tengah hangat ditanyangkan at 
ABC channel and dah masuk ep. yg ke 12 pon...
Season 2 pon x kurang hebatnyer....
antaranyer watak2 baru yang muncul adalah Captain Hook
yang handsome...he3

bise ar kalau english drama kalau masuk Season 2 
cite macam suck sengal cikit ar..he3
tapi tetap best tau...T^T



Bila aku membebel..he3
- entry pasal Once Upon a Time ni dah tulis.. tapi cuma nak tambah picture+dll
   and tekan butang post jer..tu pon malas..hehehe
- kadang2 tenson jugak bila aku dilebel kaki kdrama jer..
  aku tengok ar cite english drama gak tau..=_="
  sebenaryer aku dah lame gak ar x tengok kdrama ni.... 
  sebab sekarang lambakan kdrama and jalan cite pon lebih kurang same jer.. huum

2013

mood aku lately asyik malas jer nak update blog..he3
tapi today...
aku nak update 3 entry sekali..
sebab mood New Year la...he3



"HaPPy NeW YeAr 2013"





and hari ni kecoh tol dalam fb....pasal Kpop news ar...hehehe
Girls Generation(GG) dah kuar lagu yang terbaru bertajuk "I Got A Boy"



huum...aku sebagai x fan GG ni rasenyer lagu bise2  jer =_+...
tapi lagu ni macam mashup 2/3 song together...
part rap rase macam x sesuai jer..sebab macam suitable for group f(x) 
and de fill music macam ala2 Indian cikit...huum just my opinion..
kang komen lebih2 mengamuk pulak SONEs(GG fan)...sorry.. 
GG tetap maintain image cute and comel...awesome dance..
new image..no high heel for dance...and new outfit..
seperti lyric lagu die... 

Powered by Blogger.

Followers