Answer Me 1997 @ Reply 1997


Entry kali ni pasal K-drama pulak ek...
Tahun 2012 ni banyak jugak yang mencetuskan demam K-drama..
antaranya yang latest adalah Rooftop PrinceA Gentleman’s Dignity
anda boleh terus tekan tajuk drama tersebut..
and akan terus ke link Mykimchidrama... 
dimana tempat aku selalu tengok drama online..hehehehe

Sekarang ni tegah meletop2 kat Korea cite Answer Me 1997 @ Reply 1997...
yang baru jer tamat beberapa hari yang lepas...
cite ini pada mulanya tidak la popular sebab x banyak promosi
seperti cite To beautiful you diatasi cerita Hana Kimi

ni pic cite To Beautiful You

aku pon mulanyer marathon jugak cite To Beautiful You ni...tapi.....
lame2 bosan pulak... sebab cite ni x best sangat berbanding Japan version punyer...
yang ternyata lebih kelakar+gila2...yang Korean version ni macam jiwang cikit ar...
tapi pendapat orang lain2 kan... kalau nak tengok pon x per..huhuu

and akhirnyer aku marathon ar cite Reply 1997 yang sangat meletop2 kat Korea...
tapi kurang meletop kat negara lain (termasuk Malaysia)...
cite ni ternyata best... sebab cite mengimbas kembali kenangan lalu 
tentang persahabatan + percintaan di tahun 1997...
mase tu masih guna video tape nak rakam cite..
main Tamagochi... Nintendo gameboy..
beli majalah yang de poster favourite artis..lepas tu tampal kat bilik.. and ext2...
kalau tngok mesti teringat zaman kanak2...seperti aku yang melalui zaman tersebut..he3
aku x boleh review drama ni lebih2 sebab belom habis marathon lagi...
tapi dah tau happy ending..(^-^)
x seperti cite korean yang lain lately ending die mesti sedih..u_u

ni pic cast cite Reply 1997
huum...mesti de kate x cantik and handsome ar...
but..

aku suka watak Eunji A-pink sebab die comel..huhuhu

dalam cite ni pon de Hoya group Infinite..but..
x suka watak die.. sebab gay boy..upps..huhuhu


ni preview cite and cast die..

.
.
.
.
.
ni pulak lagu yang popular tahun 1997 and group kegilaan si Sung Si Won
pada mulanya rase ridiculous jer dieorang minat lagu ni..
tapi lame2 dengar..macam wave Oppan Gangnam Style ..
susah nak delete dalam otak pulak T_T"

kalau berminat nak tangok cite ni boleh ar tekan link di bawah..huhuhu




Anak2 angkat yang comel2...

he3...hi welcome 2 my family....bunny..

Sorry banyak2 kepada angah(Dyla Nash)...
sebab lambat tulis this entry..
because die yang request entry ni...
he3... 

sebenarnye status progress anak2 arnab ni
dah semakin membesar sebab kuat makan macam tuan die....

haaip...
 ni bukan anak tikus tau..
tapi ni la rupa anak arnab sebulan yang lepas...
and bertukar menjadi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
semakin membesar...
and super duper active lak tu(-_-")

we are Leonardo, Donatello, Michaelangelo and Raphael

he3...tipu jer ar..
2 name ninja turtles (cite favorite adik bongsu aku)...hahaha
name die bise2 jer version kampung mai...
yang warna cokelat(CoCo)..
warna kelabu(Hitam..o_0"..mak yang bagi name.. accept jer ar..)huhuhu
yang dua kembar warna putih mix tompok hitam(Mimi and Momo)
yang ade sesat lagi seekor yang kecik sikit tu 
sebenarnyer baru lahir awal bulan yang lalu(mase Dyla Nash pi Sarawak ar)
die de 4 stabling and same corak cikit....hahaha

we are............(=___^)
name anak rabbit ni x tau lagi..
tapi x boleh bagi name Leo..Mike..Don..Raph
because nanti terbelit2 lidah mak aku pulak pulak
just nak sebut name die jer...
hahahaha

and sekarang my family dah de 8 ekor anak arnab...he3
dan rasenyer akan semakin berkurang kot 
sebab de request form others nak bela anak arnab ni...Waaaa
tapi kalau tuan die baik redha jer ar 
sebab..
my last sister said..
"kalau arnab ni dah besar boleh ar wat BBQ la".....u__u"

no coment..heeeheeeheee



Raya dah nak habis ar...

lame bonar den dah x tulis entry at my blog..
rasenyer dah dekat 2 bulan kot...
sejak jadi penganggur siswazah kan..
so paham2 jer la mood malas semakin menebal...hahahahaha

berbalik kepada tajuk entry di atas (he3..dah macam surat rasmi pulak)
raya ni x banyak aktiviti2 yang best..
so sebab tu ar baru sekarang 27 Syawal baru nak tulis pasal topik raya..
bak kata orang cite dah basi dah...he3
raya tahun ni x banyak perubahan....
masih lagi dalam mood sedih cikit
antara reason nye adalah..
sudah kali ke-2  raya aidilfitri...ketiadaan my grandmother...
and my sister(angah) further her study at UNIMAS...
dan sekarang ni die dah selamat sampai pon...
boleh ar jenguk2 at her blog Dylanash...
raya tahun ni pon x de picture raya for ALL my family...
                                pic ni ehsan from my cousin camera....huhuhuhu
                                           
he3..x boleh upload pic lebih2..sebab den ni dah semakin gomok..huahuahua

tapi raya tetap raya kan..kene ar happy2..
antara akiviti raya... only at Malaysia jer tau..
adalah "bermain mercun"..
so my cousin lancarkan perang mercun dengan jiran kampung seberang..
but bukan meriam buluh tapi..mercun bola jer..
"jangan pandang randah mercun bola..
mercun ni datang dari Siam tau"...bak kate my cousin ar..
dengan sedikit kekreatifan..
membuat paip besi yang tebal (mengantikan buluh)
and mercun bola (mengantikan belerang)..
bila meletop..ambik kau..kalah mercun bulah kampung seberang..hahaha
tapi pic x de sebab camera murah den ni x clear sangat bila waktu malam2 ni..huhuhu



ok ni pulak pic Ketupat Daun palas Kelapa ar..hahaha
tibe2 tahun ni nak buat ketupat ni... leceh cikit ar sebab kene anyam kan...
sepanjang den dilahirkan... ni ar kali pertama rasenyer buat ketupat ni..(-_-")
tapi best jugak rase die sebab de rase origanal sedap..
berbanding dengan ketupat plastik...

tu jer ar rasenyer cite raya kali ni...
kalau raye tahun dapan kalau panjang umur lagi insyallah de entry pasal raya lagi...
tapi cite lain pulak..huhuhu
k papai...

(**den= saya/aku) bahasa anak nogori 9..huhuhu


Powered by Blogger.

Followers